Lélekoldás – a Hajóroncs

Lélekoldás – a Hajóroncs

Egy szakítás után, az emberi lélek sokáig képes a szenvedésre. Először felüti fejét a szerelem ellenpárja a gyűlölet. Ez pontosan olyan mértékben képes jelen lenni, mint amilyen mértékben a szerelem volt. Persze ez függ attól, is, hogy az egyén milyen tudatossági szinten él.

Aztán jön az önvád, és naphosszat képes azon elmélkedni az illető, hogy mit, hol rontott el, mit tenne most másként.

Ezt követi a harmadik fázis, a megértés fázisa. Itt ébred rá az egyén, hogy tulajdonkép mennyi mindent tanult, tapasztalt a könnyei közt, a mosolyok közt és mennyi mindent köszönhet az életnek.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy itt a nagy általánosságokról beszélek, és mint ahogy különfélék vagyunk mi emberek a megélések is különbözőek, eltérőek.

Egy azonban bizonyos!

A különböző megélési szintek közt sokszor nehéz az átjutás és vannak olyan társkapcsolatok – és ezek lehetnek akár barátságok, családi, rokoni kapcsolatok is, nem feltétlenül a szerelemre kell csak gondolni – ahol egyszerűen nehéz a felejtés, nehéz az elengedés. Lehet ez akár egy, hirtelen halál eset is.

Ilyenkor lehet kapaszkodó a lélekoldás.

A társkapcsolat rendszerünket Peter Orban elég pontosan megfogalmazza:

A párkapcsolat mindig megfeneklik ennek a két zátonynak az egyikén és hajótörést szenved. Ha a valódi partnerem nem felel meg a bennem élő képnek – az álmomnak, – akkor én szakítok.

Ha az én valódi lényem nem felel meg a partnerem által rólam alkotott képnek – az álmának – akkor ő szakít. Az első esetben én vagyok a tettes – a második esetben pedig az áldozat.

De akárhogy is legyen, akár tettes voltam, akár áldozat, az az érzés a döntő, hogy egy kapcsolat megszakadt.

És a két szikla között a tengerben még ott vannak a hajóroncsok. Néhány embernél a sok párkapcsolat roncsaitól (vagy egyetlen hatalmas párkapcsolat roncstól) semmiféle hajó sem tud eljutni hozzá a vízen át.

A kikötőbe vezető út el van zárva!”

A hajóroncsokat pedig célszerű mielőbb eltakarítani, hogy a következő kapcsolatod hajója, biztosan eljusson a kikötőbe!

Ha kész vagy, gyere utazzunk együtt a tenger fenekére, hajóroncsot takarítani!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *