Elfújta a szél a szavakat

Elfújta a szél a szavakat

Értelmét veszti a szó, mikor a szív beszél, a másik szívhez szól. Mikor a fül nem hall, s a szem nem lát, mégis ott az igaz hallás – látás.

Valami ősi közös szótár ez, mi csak neki s nekem van?! Kódolt, titkos, hangtalan nyelven íródott.


Ismertem ezt a szótárt korábbról is, gyereklányként, kint az erdőn, mezőn, a szalmakupac oldalában, a felhőket nézve, a malacokat simogatva, a tehén közelében, a kerekeskút vizet adó hangját figyelve – csak beszélt, s beszélt hozzám a Mindenség!
Kimondatlan, soha meg nemíródott meséket súgott a szénaboglya, illatosan hemperegve a kutyákkal, – s közben bólogattak helyeslőn nagyokat a réten a virágfejek, ahogy hallgatóztak. Mókás mesék voltak ezek, szórakoztatóak, melyek az időből, a perceket hosszú órákká varázsolták.
Igen!
Ilyenkor szétfutott az idő a térben. Mint az őrizetlen nyáj, s nem számított más, csak a mesék, amit az állatok és a természet tanított akkoriban nekem. Hányszor dorgáltak meg érte szülőim? Na persze ők egy mesét se hallottak, ezért nem is értették szavam.
Hányszor is választottam a hallgatást a magyarázat helyett… És én akkor csak, Szerelmes voltam az Égbe, a Madárrepülésbe, a Villásfarkú repkedőbe, a Bárányfelhőkbe, a Hangyákba a Fűszálak között, a Birsalmafába, a csodás zöld Lombjába!
Az illatos, harmatos hajnalokba, ahogy a kasza pengéje végig húzta a fűszálakat.
Olykor a csordásostor csattanását, a kakas kukorékolása kísérte végig, s a dunha alatt, boldogan nyújtózva kúszott az Élet!

És most itt van újra ez a hangtalan szótár, az ismerős érzés – Vele. Mint megint a mesében … hallani a hallhatatlant, látni a láthatatlant.

Mégis!

Hányszor, s hányszor játszom vele: – Mondja ki Kend, amit gondol!

Mintha nem hinném, amit érzek, vagy talán csak azért, nehogy félre értsem?!
És repkedni tudok mikor válaszol! S ha nem akar beszélni, akkor csak mondja:

– Elfújta a szél a szavakat …

és Újra szerelmes vagyok abba, amit nem hallok, s nem látok.

2016-05-04
Amrita

 

Amennyiben szeretnél értesülni az asztrológiai heti előrejelzésekről, a programjainkról, eseményeinkről, az induló tanfolyamokról, hogy merre járunk, mit csinálunk, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre, melyet havonta egy alkalommal fogunk kiküldeni! Kérlek, a Tárgyhoz írd be, hogy HÍRLEVÉL.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *