Felnőtt játszmák – május negyedik hete

Felnőtt játszmák – május negyedik hete

A következő heti asztrológiai előrejelzés, május 21-től, Pünkösd hétfővel kezdődik.

Ha megfigyeltétek a május hónap egyik fontos üzenete, hogy hol és hogyan él Benned a Gyermek, hogy milyen a kapcsolatod a Családoddal, az Anyával. Persze, hogy ez az alapja mindennek!

A Családból fakad az Erő. 

Május eleje az anyagról, az anyáról, a matériáról (Bika zodiákus jegy), míg a második fele a gyermekről, a gondolkodásról, a beszélgetésekről, a játékosságról, a kreativitásról (Ikrek zodiákus jegy) hozza az alap információkat.

Az asztrológia hétről hétre, írásomban most kérdéseket tolmácsolok Feléd. Merthogy a kérdésekből sosem elég!

Hétfőn a Hold napján, érdemes feltenned magadnak ezeket a kérdéseket. Pont úgy, mint mikor az édesanya beszélget a gyermekével, kérdezgeti Őt az érzéseiről, a hogy létéről, hisz számára fontos a gyermek hogy léte.

Ideje magadról gondoskodnod, ne várd azt mástól, kívülről, szóval bátran kérdezd csak magad:

  • Élvezem az életet, de kifelé nem vagyok elég spontán! Hogyan legyek felszabadult, hogyan fejezzem ki Önmagamat úgy, hogy az elegendő legyen, ne legyen se túl sok, se túl kevés?
  • Használom e a kreativitásomat, az alkotó képességemet? Mikor játszottam utoljára?
  • A Lelkem mennyire szabad? Tud e áramolni, gátak, blokkok nélkül?

Végül kérdezd meg Magadtól: – Mi az ami nyugtalanít, mi az amitől félek, amiért nem vagyok igazán felszabadult?

Ha nagyjából semmit sem érzel, azzal kapcsolatban, hogy mi nyugtalanít, mitől félsz, mégis van benned egy nagy adag szégyenérzet, egy áldozatiság, egy amolyan bűntudat – akkor javaslom nézz a dolgok mögé!

A szégyenérzet, a bűntudat egyik gyökere lehet az, hogy nem érzed önmagad elég nagynak, és másokat nagyobbra tartasz magadnál. Vagyis inkább még gyermek szerepben vagy, mint sem a felnőttében. A Bak zodiákus jegyben lévő, ötös házas Plútó, lehetőséget kínál a fejlődésedhez. Az Ötös ház, a felnőtt én területe. Ebben a házban, a felnőtt vagyok e, felelősséget vállalok e az életemért, kérdés körök futnak újra és újra.

Te hogy vagy ezzel a kérdéskörrel?

 

De nézzük tovább az Univerzum üzenetét.

Május negyedik hetén falakba ütközhetsz a kapcsolataidban. Előfordulhat, hogy a barátod, barátnőd ép nem ér rá Veled fagyizni menni, vagy telefonálni, és messengeren, a facebookon, is csak késve válaszol. Könnyen meglehet az is, hogy a családtagjaiddal is valamiért akadozik a kapcsolat felvétel. Olyan, mintha hirtelen mindenki nagyon elfoglalt lenne, elérhetetlen. Pedig Neked pont most kéne, hogy valaki meghallgasson, hogy valakitől kapj egy kis bónusz figyelmet.

Ha nem unod még a sok kérdést, akkor kérdezz Magadtól még párat, – csak bátran:

  • Képes vagyok megoldani a problémámat egyedül vagy másoktól, kívülről várom a megoldást?
  • Eltudom dönteni, hogy nekem mi a jó, vagy megvárom, hogy mások döntsenek helyettem?
  • Képes vagyok azt mondani valamire, hogy nem, még akkor is, ha úgy érzem azt várják tőlem, hogy igent mondjak?
  • Vagy inkább önmagamat csapom be azért, hogy másoknak ne okozzak csalódást?

Érdemes őszintén válaszolni ezekre a kérdésekre is!

Ügye, hogy ügye.

Ez a hét alkalmas arra, hogy felemelkedj végre a gyermeki romantikádból, és a kamaszos szentimentalizmusodból és végre a realitás talaján két lábbal állj!

Felesleges tovább áltatni önmagadat, a boldogtalan szerelemben való kitartással, (ami egyébként nagy bátorságot igényel) hogy majd meghozza gyümölcsét – könnyen  válhat ez a magatartás, a veszélyesebb beteljesült szerelem előli meneküléssé …

Ráadásul a határ, a birtoklási és az egyenrangú társ szerepkör között, keskeny a mezsgye! Szokták volt mondani, hogy a “pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve”. Hatványozottan igaz ez a “langyosvizű” kapcsolatokra.

A gyermekkor megélései, traumái miatt ezen a héten könnyebben bújhat elő belőled a sértett kisgyermek, akivel a duzzogása miatt nehezen lehet csak a dolgokat megbeszélni. S persze a cél általában szentesíti az eszközt…

A sértettség, a duzzogás helyett folytasd inkább a kutakodást Önmagadban, mert a kérdés ez esetben már az, hogy:

  • A csökönyös gyermeki részed, hol sérült?
  • Mikor és ki nem hallgatott meg Téged? Megkaptad e a kellő figyelmet?
  • Mi az, amire nem szívesen nézel rá a gyermekkorodból? Jah’ nem is emlékszel rá?

Ideje kioldani kineziológiával, thétával, bármivel a gyermekkor traumáit, hogy valóban felnőttként éld az életedet! A gyermeki szinten  befolytott, erősen kontrollált, düh, sértettség, harag, félelem, végül fájdalom, az ami a hét közepére belülről szinte szét feszíthet Téged!

Végül de nem utolsó sorban a Szűz Hold a segítségedre lehet.  Segít megérteni Önmagadat, segít megvizsgálni, megfigyelni és egészséges önkritikával kezelni a dolgokat. A megbízhatóság, a rendíthetetlenség, most mind támogatólag hatnak Rád. Azonban könnyedén elveszhetsz a szabályokban és a statisztikákban. Gondoltál már arra, hogy az analízis is úgy működhet, mint egy védőháló? Igen, addig analizálsz, míg képessé válsz magadat  megvédeni.

És hogy vicces lehessen az egész – Te vagy, aki fennakad ezen a védelmi hálón!

Így könnyedén válhatsz intoleránssá, olyanná, aki nem is akarja meglátni mindazt, amit nem tart lehetségesnek, aminek különben sem lenne szabad megtörténnie. Jó ha megérted, hogy önzetlen szereteteden és empátiádon keresztül juthatsz csak el önmagad megértéséhez, megismeréséhez és elfogadásához. Csakhogy ez nem statisztikán és szabályokon alapszik, ezt nem lehet analítikus gondolkodással elérni.

Ez az empátia, az önzetlen szeretet valami olyan, ami a transzcendentális, a metafizikai, az elmélyülés, a meditációs dolgokra rezeg. De semmikép nem kézzel fogható, és szemmel látható, matematikai példákkal  kiszámolható.

És akkor most mit csinálj?

Várj egy picit, a Hold hamar elhagyja a Szűz zodiákus jegyet, csütörtöktől könnyebben megy majd az önzetlen szeretet, az elfogadás és az empátia, – Úton Önmagad felé!

Járj szépségben ezen a héten is!

Amrita

Programjaink, eseményeink frissültek érdemes átfutni őket újra!

Katt ide a Programokhoz, tanfolyamokhoz, eseményekhez.

Amennyiben szeretnél értesülni az asztrológiai heti előrejelzésekről, a Programjainkról, eseményeinkről, az induló Tanfolyamokról, hogy merre járunk, mit csinálunk, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre! Kérlek, a Tárgyhoz írd be, hogy HÍRLEVÉL.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *