Sorsfordító április – áldozatból ajándék

Sorsfordító április – áldozatból ajándék

Apám mindig azt mondta: – Nem számít, hogy mi történt, nem számít, hogy mi van. Egy valamit jól jegyezz meg erre az életre! Ha igazán akarod, ha nagyon szeretnéd, akkor el is éred, mert lehetetlen nincs, csak tehetetlen! Megértetted?

Lehetetlen nincs!

És én akkoriban csak bólogattam némán. Olykor hitetlenkedtem, és dörmögtem magamban, gondolván, hogy mondhat ilyet, hiszen oly sok minden lehetetlen?!
A fenti képen édesapámmal táncolok. Ez eléggé lehetetlennek tűnt, hosszú éveken át, – mégis megtörtént.

És ezerszer elbuktam, elestem, „meghaltam” és ezerszer emeltem fel a fejem, felálltam és feltámadtam.

Minden alkalommal ott szólt bennem a hang, az apám hangja: Állj fel! Kellj fel! Lehetetlen nincs!

Ez az április pontosan erről szól.

Arról, hogy a vállalt Sorsodat megfordítsd, átírd. Hogy ha végre felismerted azt, ami van, ami vissza visszatér az életedbe, akkor tudd azt másként csinálni. Mert itt az ideje a döntésnek, a komoly változásnak. Hogy az áldozatból ajándék legyen.

Ez a karma letétel ideje.

Hogy mi az áldozat?

Áldozatot hozhatsz magadért, a barátaidért, a családodért, a hazádért. Ilyenkor önszántadból, sokszor a magad kárára cselekszel, a másikért. (Olyan is van, amikor nem önszántadból hozol áldozatot, az élet úgy hozza.) De te végig csinálod, megteszed és fel se merül benned, hogy azt a pénzt másra költhetted volna, hogy azt az időt mással tölthetted volna, hogy hasznosabb lett volna mást csinálnod… és valahol belül, mélyen tudod, hogy nem lesz pénzed, ha nem dolgozol, nem leszel egészségesebb, ha nem adod fel a mértéktelen zabálást, stb.

A kérdés csak az, hogy hajlandó vagy e feladni valamit, hogy valami nagyobb, jobb, erősebb, örömtelibb, könnyebb, másabb dolog lépjen az életedbe? Hozol e áldozatot?

Mire gondolok, akkor amikor az ajándékról írok?Divatos ajándékot adni egymásnak bizonyos események alkalmával, egymásra licitálva, hogy “mindenki lássa mekkora jani vagyok”és sajnos sokszor nincs mögötte igaz érzelem, tartalom.

Azért teszed, mert szokás, mert társadalmi elvárás…

Az ajándék szerintem egy csere jelképe. Amikor azért cserélünk egymással valamit, hogy a kettőnk kapcsolatát megerősítsük. Adok neked valamit, mert fontos vagy nekem. Az ajándék azt jelenti, hogy akkor abban az adott helyzetben, életúton találkoztam valakivel, akivel az utunk keresztezte egymásét, ezért cseréltünk egymással. Így tudunk tudatos kapcsolatokat kiépíteni, kialakítani. És igen erre is igaz és kiemelten fontos az adok – kapok egyensúlyának íratlan törvénye.

Áldozat kontra ajándék, a két véglet, ami mégis Egy.

Ha most nem tudod mi az, amin változtatnod kell, akkor figyelj az elmúlt hetedre, arra, hogy mikkel találtad szembe magad, amik ismétlődnek az életedben, visszavisszatérve.

Ha meg van, hogy mi az ami újra és újra rád talál, amit újra és újra élsz, akkor nézd végig, hogy az életed, az eddigiek során mire hogyan reagáltál, mikor mit tettél. Ha ez meg van, akkor egyetlen egy dolgod maradt hátra, a múltbéli dolgokat tudatosan másként csinálni! Átírni.

Merthogy lehet, most kicsit nehéz, lehet, hogy kihívással teli, és jelenleg elképzelhetetlen, de ahogy Jó Apám mindig mondta: Sose felejtsd el!

Lehetetlen nincs!

Április 10.-14. között jó eséllyel lehet a tettek mezejére lépni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *