Májusi Csipkerózsika

Májusi Csipkerózsika

Május hónap, asztrológiai szempontokból nézve, még mindig hozhat olyan dolgokat, amiktől tavaly nyár óta „szenvedsz”.

Ohh, na persze! Tapasztalás, karma letétel, meg az anyám tyúkja is szerepel a spiri felsorolásban. A lényeg, hogy ami oldódhatott, az oldódott, tisztult. Ha rásegítettél a folyamatokra különböző módon – belsőutazás, meditáció, kineziológia, családfelállítás, karma oldás, akasha krónika újra írása, stb. – akkor bizonyára haladtál és megerősödtél mostanra.

Két fajsúlyos, karmát, valaminek a végét jelölő bolygó állt együtt, amolyan ritkaság számba menően. Merthogy nem gyakran teszik ezt. Semmi új nincs a nap alatt, – a történelem is csak ismétli magát. Olyan dolgokon mentünk és megyünk keresztül mostanság, amit 800 évvel ezelőtt megéltek már őseink (energetikai szinten).

Ez az energia, az átváltozás időszakát, az átalakulás idejét, valaminek a végét, a halálát és az újjá születését jelöli. Lezárulóban egy szakasz, hogy valami új vegye kezdetét. Na persze, ha eddig nem borult a bili, ha nem robbant a pince fenekére hajigált kézigránátjaid egyike, akkor május elején és közepén, bármikor borulhat, robbanhat. Jó, ha felkészülsz rá. Érdemes a közlekedésre is fokozatosan odafigyelni, a feszültséget harapni lehet a párás levegőben.

Nézz csak ki a tájra, a természetre! A szél gyakran változtat irányt, naponta tíz foknyi különbségek vannak a hőmérsékletben…mit lehet erre mondani, ha ez nem tűnt fel eddig?!

A lényege a Plútó és a Szaturnusz április óta hátráló mozgásának, hogy úgy érezheted magad, mint aki hosszabb ideje, Csipkerózsika álmot alszik. Na de, annak is heppiend a vége, ügyi?! Jön a királyfi megcsókolja a királylányt, és megtörik az átok. Csipkerózsika pedig végre ébredezik, nyújtózkodik a habosbabos, pókhálós ágyában, a toronyszobájában.

Pont úgy, mint aki egy igen mély álomból ébred. Egy olyan álomból, ahol megértett egy lényeges titkot. Egy titkot, mely felszabadítja lelkét. Amolyan szerelmetes hangulatban. Merthogy május a szerelem hónapja is. 😉

A kettősség, az egymásnak feszülés, inetnzíven érezhető lesz ebben a hónapban. Lehet, hogy összevissza gondolkodsz dolgokról, hol így, hol úgy. Már lassan magad sem érted, hogy érted. Érezheted azt is, hogy ideje elengedned a dolgot, de szívesen meg is tartanád.  Ragaszkodsz valami régihez, ugyanakkor újat akarsz. Ez a húzd meg ereszd el. Mikor egyszer így, egyszer úgy … se így se úgy. A Szeretők Tarot kártya lap jutott eszembe erről az állapotról.

Ja és a hónap közepétől, érdemes tisztázó beszélgetéseket folytatni. Minden olyan dolog rendezésének kedvez ez az időszak, ami tisztázatlan, rendezetlen, káoszos volt mostanság a kapcsolatainkban. Itt az ideje kimondani, kibeszélni, és lényegre törően megbeszélni.

Helyet kaphatnak az életünkben, a fontos és lényeges döntések is. És hogy ez a május mennyire szól a kapcsolatok tisztázásáról, haláláról, megújulásáról? A férfi és a női minőségeket jelölő bolygók váltanak jegyet, ami kedvez a szerelemnek, és a romantikának. Jó ha felkészülünk rá, hogy május 18 (+/- 3 nap) Telihold idején, a Vénusz együtt áll az Uránusszal, így nagyfeszültségű napok várhatóak. Szó szerint pattanásig feszülhetnek a dolgok, azért, hogy megértsük végre érdemes bele engedni magunkat a teljes érzelmi megújulásba, tavaszi ébredésbe, Csipkerózsikaként átadni magunkat a királyfi csókjának, elengedni és letenni a félelmeinket, és csak szeretni.

Amrita

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *