Totemállataink – a Medve

Totemállataink – a Medve

Nem ismeri a félelmet!

Az emberen kívül nincs természetes ellensége.
A természet ciklusai szerint éli életét, erős anyai ösztönökkel rendelkezik. Hatalmas védőpatrónus.

Az északi sámánok őt idézik meg gyógyító szertartásaikhoz. Őt tartják a gyerekek, az erdő, a természet védelmezőjeként, és az igazság helyrehozójaként (egyensúly – kiegyenlítés). Úgy tartották róla, hogy sohasem téved. A medve a Nagy Istennőhöz vezető, Ősi Ösvényre utal. Ő a kapuhoz vezető út, az erő, a nyugalom, a befelé fordulás, a továbblépés előtti elgondolás, az új ciklus, az öntudatlan akarat és a tudatalatti hajtóerő.
Pontos, erős, magas hatásfokú gyógyerő.

Nehezen elképzelhető róla, hogy hatalmas testével, lomha, nehézkes járásával képes akár 40 km/h sebességű futásra is…

Vannak élethelyzetek, amikor a medvebarlangjára van szükségünk, – a nyugalomra, az alvásra, az erdőben egy magányos sétára. Hozzá tartozik a ciklusok ereje, a spirálok, a saját erőnk használata, hogy másoktól függetlenül alakítsuk ki álláspontunkat (következő lépés előtti tovább gondolás).
És van, amikor arra hívja fel a figyelmet, hogy ideje kibújni a medve barlangjából, ne rejtőzködj tovább, ne vonulj háttérbe, ideje megkóstolni az Élet Mézét, a halhatatlanságot (Amrita).
A medvebarlangok beavatások helyszínei voltak a sámáni kultúrákban.

Erős védelmező, kísérő minden sámán eseménynél, – az Ősi Ösvény Őrzője – Bensőnk gyógyítófolyamatait erősíti fel, lelki sérülések, lélekszilánkok gyógyítója, és ehhez védelmet, erőt és tetteket is biztosít.

Nem mást képvisel a medve, mint az Istennőhöz és az Ősi sámántradíciókhoz (indián, szibériai, eszkimó, kelta és germán) vezető Utat.
Mancsa és fogai a sámánok védelmet nyújtó munkaeszközei. A mancsok, a karmok az állat gyógyító erejét jelképezik, míg a fogak elűzik a démonokat. Bundája megvéd minden ellenségtől és támadótól, láthatatlanná tesz és belső erőt, bátorságot kölcsönöz.


A medvét az indiánok az aratás idejéhez rendelik (augusztus 22-szeptember 21).
A medve amulett védelmet nyújt, gyógyulást hoz, erőt, bátorságot, és kitartást ad.
Az égen is találkozunk vele, Nagymedve – Göncölszekér néven. Nevezik még Ekének, Merőkanálnak, Lapátnak is a Nagymedvét, de Artur király szekerének is. Az Északi Sarkcsillagra mutat, ami a tengerészek fontos tájékozódási pontja.

(Az írás alapjául Az állatok ereje c. könyv szolgált)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *