A Küszöb Őre a fordított Jupiter

A Küszöb Őre a fordított Jupiter

a hetedik bolygó


Korlátozó, visszahúzó, zárt energia jellemzi a Szaturnuszt.

Ő a Küszöb Őre, és aki nem képes a Szellemi Alapjaihoz visszatérni, ezáltal egy másik szintű Alázatot tanulni, azt térdre kényszeríti valamilyen ínség, kellemetlen hatások, események, személyek által.

Ő a nem lehet, helyett A KELL.

Véd a környezettől, a lehatároló hatásától, és az önmegvalósítás lényeges tényezője.

Sorsszerűség kíséri, – a Karma Ura, – jelölője.

A folyamatokat lassítja, késlelteti, nehézkes jelleget adhat a dolgoknak.

Az egyetlen bolygó, amit nem lehet minden szinten működtetni, Őt felsőszintig “kell megcsinálni”. Merthogy, annyiszor születünk le, amennyi inkarnáció szükséges ahhoz, hogy minden jegyet magas szinten csináljunk meg. Mint aki iskolába jár és mondjuk a témazáró dolgozata kettes lett és ez elégedetlenséggel tölti el, ezért úgy dönt, tanul még (következő inkarnáció) az anyaghoz és újra írja a dolgozatot. Ha az még mindig nem sikerült jeles osztályzatra, akkor még tanul hozzá és megint dolgozatot ír. A Szaturnusz energetikája megköveteli, hogy jeles legyen az a dolgozat.

Hogy mi a témazáró témaköre?

Ezt mutatja meg a születési képletben a csillagjegy, amiben a Szaturnusz áll. A Szaturnusz jegyének, leszületés előtt, azt a zodiákus jegyet választja a lélek, amelyet már jól ismer, sokszor csinálta, de eddig még nem sikerült felső szinten megcsinálnia.

Ebben az inkarnációban, életben, ezt szeretné felső szinten megcsinálni, jelesre megírni a témazárót. Ha másként nem tudja, akkor a legrosszabb esetben betegségként jelentkezik, – írtál már dolgozatot betegen az iskolapadban? Szóval a nehezített verzió, lehet a könnyebb megoldás. 🙂

Mindenki a saját Szaturnuszának a középső szintjére születik le, de az inkarnációk során, az alsó szintet is megélheti. Ez akkor fordul elő általában, ha valamiért elbukik vagy lecsúszik az egyén.

A Szaturnusz háza mutatja, hogy hol szorong az egyén, hol feszítik a dolgok. A jegy, amiben van azt mutatja, hogy hogyan tudja a szorongást leküzdeni.

Az alsó szint mindig fizikai és anyag szintű (nélkülözések, hiányok, “negatív”nak mondott energiák jellemzik).

A középső szint még mindig fizikai, (pl.: hírességeket jelöl, “pozitív”nak mondott dolgok, jelölik).

A felső szint nem anyagi/fizikai szintű, és nem a külvilág felé megy. Ez egy belső térkép szerinti, út, egy belső érték. Olyan erő, energia, amiért nem jár pozíció, kitüntetés, elismerés, dicsőség. Sőt! Ezen a felső szinten, a lélek aspektusai mozognak, ami a külvilágban nem látszik.

Ha valaki lecsúcsik a Szaturnuszának a legalsó szintjére (manipulátor), akkor a felettes énje max, pár (2-3) évig hagyja és közbe lép: kirúgják az állásából, romba dől az élete, elhagyja a párja, beteg lesz és ha erőlteti tovább a dolgot, akkor meghal.

Ha a Szaturnuszt sikerül felső szinten megcsinálni, megélni, akkor a többi bolygót és az egész képletet maga után húzza ez a szaturnikus erő (ilyen az, amikor jelesre írod a témazáródat).

„Mondj le a házról és valósítsd meg a jegyet.” (Takács Tibor)

A Szaturnusz kulcsszavai:

Karma, hiány, nincs, idő, tél, sötét, öregedés, tél, élő folyamatok megfagyása, szűkülés, leállítás, halál, befelé, lefelé sűrüsödő energia. Koncentráció, fókusz, összpontosítás, takarékosság, hallgatás, lebontás, lefejtés, felesleg, sallang lebontása. Erők összegyűjtése, a tömörítés, a fékezés, a korlátozás.
A mogorva, a rideg a hideg, a bölcs, az idő ura, a vizsgáztató, a gyémánt csiszoló. Az aranycsinálás művészete. Aranymetszés.

A Hetedik.

… a hetedik te magad légy! (József Attila – A Hetedik)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Message *
Name*
Email *