Családfelállítás

Családfelállítás

családfelállítás (Familienaufstellung) Bert Hellinger nevéhez fűződő terápia (nem ő találta ki, de ő hozta el Hawairól, az európai embereknek). A Familienaufstellung szó szerinti fordítása. A terápia Magyarországon 2000 óta családleképezés, családfelállítás, családállítás neveken vált ismertté.

Általában csoportos formában történik, de egyéni foglalkozás is lehetséges. A csoportos formánál az egyén két-három mondatban elmondja témáját, majd a vezető vagy az egyén a csoportból a családtagok helyett megszemélyesítőket választ. Helyüket a térben a vezető jelöli ki, vagy megkéri az egyént, hogy kezeit vállukra téve helyezze el őket úgy, ahogy abban a pillanatban érzi. Ezután magától elindul a személyek mozgása, mintegy ráérezvén az egyén és a hozzátartozó sorsok, események energiájára, kötődéseire. A mozgásban előbb utóbb megjelenítődik a „sérült pont”, a kitagadott, elfelejtett, megítélt odatartozó. Ezután következik a tudattalan szeretetből fakadó kötődések feloldása, és a tudatos szeretet kialakítása: az egyén a felvállalt sorsot nagy tisztelettel „visszaadja” annak, akihez az tartozik, gondolkodásmódja ítéletmentessé válik és „elkezdheti” a saját életét.

Az egyéni foglalkozásnál a vezető és az egyén együtt idézik fel a mezőt és keresik meg a „sérült pontot”. 

Így ír a módszerről a Wikipédia.

Tudod Te is, hogy a családunk, az anyánk, az apánk, a születésünk, a gyermekkorunk erősen hat az életünkre, ám nagyon keveset tudunk arról, hogy miként. A családot közös lélek mozgatja, amely igen távoli családtagok sorsa közt is szoros kapcsolatot teremthet. Sok terhünket saját életünkben szedtük magunkra, ám egy másik részét a család vagy egyes tagjai iránti hűségből hordozzuk, anélkül, hogy sejtenénk.

A családfelállítással fényt lehet deríteni a családon belüli, akár generációkon is átívelő működési mechanizmusokra, melyek adott esetben döntő módon határozhatják meg egy ember életét. Történhet mindez anélkül, hogy  tudnál arról, hogy az a gátló/korlátozó/fagyott/csikicsukis/zúzós hatás, amit egyébként tisztán érzékelsz a hétköznapjaidban, honnét is származik.  A rejtett működési mechanizmus a családrendszerben korábban élt emberek sorsa – hat rád  a jelenben, a család mostani  tagjaira. Első nekifutásra ez igazságtalannak tűnik, hogy egy valamikor élt ősömmel kapcsolatos rossz dolog az én életemet akadályozhatja, vagy teheti tönkre, ebben az életemben.
Családrendszer szinten azonban nem történik más, mint kiegyenlítődés, ami nem más mint a  családrendszer öngyógyító mechanizmusának aktiválódása.

Akár tünetekre, fizikai fájdalomra is lehet családfelállítást kérni, íme egy korábbi tapasztalásról írt cikk:

Fizikai fájdalom – családfelálltás címmel (katt a cikk címére az olvasáshoz).

Mindenképp érdemes megpróbálni annak a családfelállítás módszerét, aki:
· ismétlődő önsorsrontáson kapja magát,
· akit krónikus betegség kínoz,
· akit sok éve, évtizede kísér valamilyen változatlan rossz érzés,
· aki bizonyos dolgokról világosan látja, miért csinálja „rosszul”, ám ettől nem változik semmi,
· aki valamely rossz kimenetelű, kellemetlen helyzet többszöri ismétlődését tapasztalja,
· akinek sokadik párkapcsolata végződik ugyanúgy,
· akit megrendít egyes családi konfliktusok ereje,
· aki családjában hasonló sorsok ismétlődését fedezi fel.

 

Hogy miért éri meg eljönni segítőnek?
Azért mert minden állításban, minden “szerepjáték” megérint a TE lelkedben is valamit, és általa nálad is oldódnak a dolgok. Ráadásul, ha eddig bizonytalankodtál családfelállítás terén, kaphatsz egy nagyobb rálátást a dologra, saját bőrödön megtapasztalhatod, mindazt amiről eddig csak olvastál, vagy hallottál.

A következő csoportos családállítás időpontja:

2019.08.24. Fedett családfelállítás

2019.09.14. Fedett családfelállítás

Bejelentkezés szükséges!

Jelentkezéskor jelöld meg, hogy melyik program érdekel, és mikor. Köszönöm!

Kis Tahi Mária