Izzasztókunyhó

Izzasztókunyhó

Izzasztókunyhó – sweatlodge – inipi gyógymód, sajnos még nem annyira közismert, de annál régebbi gyökerekkel rendelkezik, ugyan a kunyhózás története a múlt homályába vész. Sok helyen használják a mai napig is, különböző, hasonlatos formákban – Inipi, szauna, török fürdő, stb.
Valószínűleg őseink is használták az izzasztó kunyhót, de sajnos, hazánkban az 1000 éves kereszténység eltüntette a nyomok nagy részét. Az inkvizítorok által leírt táltos perekben találunk róluk említést, mint a táltosok által használt egyik gyógyító technikáról. A ma alkalmazott kunyhó szertartásaink menetét a síksági indiánoktól kellett visszahoznunk, hiszen náluk maradt fenn az apáról-fiúra, mesterről-tanítványra hagyományozott tudás. Az izzasztókunyhó az egyik legerősebb tisztító szer, mind szellemi, mind pedig testi-lelki síkon. A kunyhó egy ősi rituálé temploma, amely a megtisztulás szimbóluma a természeti népeknél. Szellemi és lelki síkon lehet „testelhagyásos” élményt szerezni, „utazni” és „kiizzadni” a problémákat magunkból. Fizikális szinten pedig nagyon jól lehet a kunyhót méregtelenítésre, fogyasztásra, vagy teljes felfrissülés elérésére használni.

Az izzasztókunyhó egy ágakból készült, hajlított félgömb alakú építmény, melyet aztán alaposan beborítanak takarókkal, sátorponyvával, nemezzel, – esetünkben kéziszőttes szőnyegekkel.

Közepében van egy “gödör”, Földanya Méhének legmélye, ahová izzó láva kövek kerülnek, – e köré ülnek az emberek. 

Ezekre a vörösen izzó kövekre kerülnek a gyógynövények főzetei, és azok szárított változatai.

Újjászületés, megtisztulás, ezeket hordozza magában a kunyhózás.

Ezért az izzasztókunyhó összetett gyógyító szertartás.

A négy elemmel kerülsz közvetlen kapcsolatba – a szertartás, mindhárom szinten (test, lélek, szellem) gyógyít.

A szaunánál magasabb hőmérsékletű – indián nevén – inipiben már a faggyúmirigyekből kezdesz izzadni.

Imákkal, fohászokkal, énekekkel a lelked is tisztul. Az izzasztókunyhózás minden alkalommal más helyzetet hoz eléd és minden alkalommal másként éled meg a történéseket.

Meglehet beülsz egy valamilyen kérdéssel, és arra várod a párás forróságban a választ, a jelzést, – közben minden körben nő a pára és a meleg…majd a válasz is megszületik.
Könnyen előfordulhat, hogy más élethelyzetedre kapsz választ, mint amivel elindultál.
Mégis, a jelenlegi helyzetedhez, életszakaszodhoz – arra az adott válaszra van leginkább szükséged, amivel gazdagabb lettél az izzasztókunyhóban!

(Epilepszia, szív és érrendszeri problémák, esetén a kunyhó nem ajánlott!)

Az Izzasztókunyhó Szertartásra a felkészülést ráhangolódással, belső munkálatokkal kezdjük, úgy ülünk a kunyhóba.

A Szer napját megelőző nap és kunyhózás előtt, hús,  túlzott édesség, cukor tartalmú élelmiszerek, alkohol fogyasztása nem ajánlott! Javasolt minél több forrásvíz, és/vagy gyógyteák fogyasztása, hogy legyen miből izzadni, hogy gyorsabban “átmossa” a víz a sejteket. Ha nehezen bírod az “éhezést” akkor gyümölcsöt, zöldséget, könnyebb ételt magadhoz vehetsz.

Következő időpont:

 

Ajánlott, adomány jellegű felajánlás összege: 7 000 ft

Bejelentkezés szükséges!

Kis Tahi Mária – Amrita